– Yleisradio oli 1960-luvulla niin suopea työnantaja, että opiskelujen suhteenkin joustettiin, kertoo entinen tiedotusopin opiskelija, 62-vuotias Jouko Blomberg.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Jo muutaman vuoden opiskelun jälkeen Blomberg siirtyi työskentelemään Yleisradion ostamalle TV2:lle. Opiskelu päättyi kuitenkin vakituisen työpaikan avauduttua. Siihen aikaan ei pätkätöitä tunnettu.

 

Uransa varrella Blomberg kertoo työskennelleensä Yleisradiossa kaikissa muissa tehtävissä paitsi klassisen musiikin parissa. Tällä hetkellä hän tekee tv-hankkeisiin liittyvää kehitysyhteistyötä Länsi-Balkanin ja Palestiinan kanssa.

 

– Opiskeluaika oli mukavaa. Opiskelin kaikkea sitä, mikä kiinnosti. Mielestäni opiskelijalle olisi tärkeää päästä työskentelemään uutistoimitukseen, se opettaa eniten, Blomberg sanoo.

 

– Toimittajakoulutuksen 80-vuotisjuhlassa on ollut hyvä tilaisuus tavata vanhoja tuttuja. Täällä on sellaisia opiskelukavereita, joita olen viimeksi nähnyt vuosikymmeniä sitten, Blomberg kertoo.

 

Blomberg aikoo ottaa juhlatilaisuudesta kaiken irti. Hän viettää Suomessa vähemmän aikaa kuin ulkomailla, mutta tämänkaltaista tilaisuutta ei voi jättää väliin.

 

Maija Seppä