– Paikat on pistetty fiiniksi, kuvailee Radio Moreenin toimituspäällikkö Mervi Leino uuden harjoitustoimituksen Media-aukiolla. Moreenilla on paljon toimintaa juhlapäivänä, joten kiirettä riittää.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

– Vanhoja opiskelijoita tulee toimitukseen muistelemaan omia opiskeluaikojaan, Leino kertoo. Näin saadaan kontrastia nykyaikaan. Juhla kuullaan suorana lähetyksenä päätalon juhlasalista. Seminaari sen sijaan menee nauhalle ja lähetetään myöhemmin.

 

Leino muistuttaa, että Radio Moreeni aloitti toimintansa jo vuonna 1989, joten monenlaista on ehditty tähän päivään mennessä kokeilla. Moreeni on tehnyt etukäteen juhla-aiheisia juttuja ja haastatellut laitoksen väkeä niitä varten. Osa haastatteluista lähetetään tänään ja osa on kuultu jo pitkin viikkoa.

 

Leino kertoo, että lisätyövoimaa ei ole juhlan järjestelyissä tarvittu, koska koko toimitus eli yli kymmenen henkeä on töissä tänään.

 

– Yhteistyö yläkerran televisioporukan kanssa on parantunut uusien tilojen ansiosta, sillä tv-studiolta saadaan nyt suora yhteys Radio Moreeniin, Leino kertoo. Yhteistyötä tehdään myös juhlan uutisoinnissa, sillä Moreeni hyödyntää tv-ryhmän tekemät juhlahaastattelut omissa ohjelmissaan. 

 

Pekka Tamminen