Vuonna 1978 opintonsa aloittanut ja yhteiskuntatieteiden maisteriksi vuonna 1998 valmistunut Kari Kivelä kertoi 1980-luvun opiskelijoiden olleen jo kyllästyneitä politisoitumiseen. Yliopiston henkilökunta oli vielä tuohon aikaan vasemmalle kallellaan, mutta Kivelän mukaan ilmapiiri ei kuitenkaan ollut autoritäärinen.

 

- Tiedotusopin laitoksella kannustettiin omaan ajatteluun, Kivelä muisteli.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Vaikka 1980-luvulla opiskelu ja politiikka olivat kietoutuneet toisiinsa tiukemmin kuin nykyään, opiskelijaelämässä on asioita, jotka eivät koskaan muutu.

 

- Tuohon aikaan toimittajan elämä oli paitsi politiikalla myös alkoholilla värittynyttä. Opiskelijat miettivät, miten nahkaiseen nauhurikoteloon saatiin mikrofonin lisäksi mahtumaan myös viinapullo, Kivelä nauroi.

 

Eeva Mäntymäki puolestaan kertoi olleensa kirjoilla tiedotusopin laitoksella 25 vuotta. Mäntymäki aloitti opintonsa vuonna 1978 ja on tämän vuoden tuoreita tohtoreita. Mäntymäki yhtyi Kivelän muisteloihin Tampereen yliopiston ja opetuksen antamista hyvistä eväistä.

 

- Opintojeni aikana minuun iskostui kyvyttömyys ottaa asioita annettuina, ja sain rokotuksen mustavalkoista ajattelua vastaan. Tästä haluan kiittää tiedotusopin laitosta, Mäntymäki sanoi.

 

Juhlan päätti ”ikiopiskelija” Mikko Alatalon musiikillinen tervehdys.

 

Leena Viitanen